tisdag 15 maj 2012

Mina möten med andevärlden har gjort mig till en bättre människa. När man möter den världen inser man alltings samband, att det är angeläget att man tar vara på människor, att man ser att alla människor har samma ursprung. Vi hänger ihop. Det känns angeläget att vara en god människa, att skapa positiva händelser och upplevelser istället för negativa tankar och elakhet. Våld föder våld. Kärlek skapar mer kärlek. En människa som känner sig uppskattad och älskad, ger kärleken vidare.

För det är ju kärleken som är det viktiga. Ofta sätter rädslor upp hinder i vår väg och gör livet komplicerat. Vi stänger våra hjärtan av skräck för vad som kan hända om någon släpps in i det innersta av oss själva. Vad är det vi vill dölja? Vad är det som inte får komma fram i ljuset? Är det oss själva vi vill gömma för omvärlden. Eller är det så att vi inte ens själva vet vad som finns där inne i vårt djupaste rum?

Alla människor har goda och mindre bra egenskaper. Det är helt enkelt så vi ser ut. Alla har vi skuggsidor, som en del av oss. Vi måste acceptera denna sida, men fokusera på det som får oss att växa. När man är i sitt bästa jag, är man oftast väldigt lycklig. När du är lycklig, ger du din lycka vidare. Vi kan inte alltid vara lyckliga, men vi kan alltid vara lyckliga någon gång. Då sprider vi den vidare till andra. Kanske inte lyckan i sig, men viljan att vara lycklig.

Att vara lycklig är inget självändamål, men det måste vara ett mål att vilja må bra och känna harmoni i sitt liv. Det är då vi skapar de bästa förutsättningarna för vår själ att växa. Vi känner lust att utvecklas. Vi klarar av utmaningarna vi möter, vi har mer överseende med andra människors dåliga dagar och vi vill leva.

Sat Nam
Akashbir Kaur

Inga kommentarer: