fredag 11 februari 2011

Drömmar


Drömmarna är långt mer viktiga än vi kanske tror. Det är en av få gånger som du har full tillgång till ditt undermedvetna, där det inte finns några regler att följa. I drömmarna får du fritt spelrum och allt är möjligt, även det som du önskar inte var möjligt. Du möter dina önskningar, farhågor och rädslor.
Det är inte alla som minns sina drömmar, men drömmer gör alla. Om du minns vad du drömt, skriv ner det så fort du vaknar. Ofta kan du få en djupare kunskap om dig själv genom att analysera dina drömmar. För mig är det känslan som är den viktiga. Hur mår du när du vaknar? Symbolerna du får till dig i en dröm står nämligen inte alltid för det du tror att de står för. Om du möter något som hotar dig och som du upplever som mycket obehagligt, kan det vara sidor av dig själv som du inte vågar se. Något du kan dra lärdom av.
Inatt drömde jag om ormar, stora och riktigt obehagliga, och de var överallt. Men ormen är en symbol för inre förändringar. Ormen säger till mig att jag ska vara i ständig förändring för att vara ett med den skapande kraften. Förändra din inre värld för att kunna förändra din yttre värld. Så...något mycket obehagligt blev ett vackert budskap till mig.
I vår vardag stänger vi ofta ute våra inre önskningar och rädslor. Det blir lättare så. Vi hinner inte bearbeta. Vi vill leva så enkelt som möjligt. Det finns inte utrymme för introspektion helt enkelt. Låt därför natten bli en plats för en stund av möten med dig själv och det du annars trycker undan. För om vi ska leva ett fullt liv, där hela du får vara med och leka, måste vi möta oss själva någonstans någon stund.
Tina.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra formulerat...att vara ett med den skapande kraften. Det här med drömmar är väldigt intressant. Inatt drömde jag något som jag under dagen känt skamkänslor inför. Funderar mycket på vad det står för...Har du någon bra idé på avd det kans stå för? ;)

Sat Nam sa...

Hej du heliga vardag!

Om du känner skamkänslor kan det bero på att du drömt något som du själv ser som "förbjudet". Något som du i ditt undermedvetna söker dig till, men som du i din vardag föraktar, eller åtminstone inte tycker är bra.

Det beror förstås mycket på vad det är du har drömt. Jag är inte någon drömspecialist, utan mer en "hobbytolkare". Jag brukar lita till min intuition.

Fundera på varför du känner skam. Är det en dold längtan? Är det något du är rädd för att göra eller bli? Varför isåfall?

Lycka till!
Kram till dig,
Tina.