fredag 20 februari 2009

Att göra skillnad


Vad innebär det att göra skillnad? Vad har det för betydelse för dig och med vilken kraft? När gör du skillnad och för vem?
Jag tror att man gör skillnad när man accepterar förändringar och tar in det nya som kommer till en. När man vågar göra val som skiljer sig från de beslut man normalt fattar. När man vågar se saker ur nya perspektiv och inte stänger av för det man räds. Det är när du öppnar upp för förändringen, som du påbörjar processen att göra skillnad.
Inom dig finns det positiva; glädjen, kärleken, vänligheten, omtanken. Varför låter man sig då påverkas så starkt av allt negativt; tvivel, osäkerhet, rädslor?
Acceptera känslor av glädje och tillåt dem att sprida sig i varje cell av dig.
Det förflutna är erfarenheter. Framtiden är det som ska komma. Du kan inte göra skillnad i det förflutna och inte heller i framtiden, men här och nu. Varje dag du vaknar är en ny dag, då du kan välja att förändra något. Det är detta ögonblick i tiden som gör skillnaden. Det är i nuet du skapar framtiden.
Genom att se att du är en del av något större och inse att du är älskad, inser du också vikten av att ta ansvar. När du tar ansvar för din egen lycka, gynnar detta många, då gör du skillnad i ett större perspektiv. Ingen insats är för liten och tillsammans kan vi förändra kraftfullt.
Våga leva, våga vara du och gör det med full kraft och stor glädje. Visa andra människor vänlighet. Vänlighet är kärlek i rörelse, en handling i positiv riktning.

1 kommentar:

Boris sa...

Tack för ett inspirerande inlägg! Gillar skarpt dina stärkande texter.

Hälsningar
Boris