lördag 15 maj 2010

Dualiteten


Jorden befolkas av människor av olika slag. Många är de som förnekar och förkastar överflödet och hävdar att den andliga fria vägen är den rätta. Lika många hävdar att det materiella är det riktiga och förtalar och förkastar det andliga. Ingen av dessa människor är komplett, till fullo lycklig och harmonisk. Endast en hel människa är en upplyst människa.


Förmögenhet kan ses på olika vis. Rikedom i sig är något positivt och bra, att du är rik på medvetande, har en god hälsa och kan leva gott. Utan rikedomar blir vi fattiga och sjuka, men med för mycket pengar och för lite insikter blir vi också fattiga, andligt fattiga.


Detsamma gäller det manliga och det kvinnliga, som borde vandra hand i hand. Om fler män var trygga i sin manlighet och kvinnor insåg styrkan i att vara just kvinna, skulle världen vara mer harmonisk.
Det är dags att bryta de stereotypa mönster som omger oss dagligen, både vad gäller synen på rikedom och synen på människan. Genom att integrera båda sidor i oss, skapar vi en ny människa och en ny värld.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har länge drömt om ett eget hus. Det skulle vara lyckan, trodde jag. Allt skulle vara bra, bara man hade ett eget hus.
Nu sitter jag i ett eget fint hus, men inte är jag mycket lyckligare för det. De andra problemen flyttar med!
Nu inser jag att det är minst lika viktigt att själen har ett tryggt hus att bo i. Att må bra innuti är nog viktigare än att bo fint.
Lyckan kommer innifrån, inte från en fin fasad.
Synd bara att jag inte visste det innan vi byggde hus...
Kram E.

Sat Nam sa...

Hej E, det är aldrig försent att förändra sin livssituation. Drömmen om ett eget hus, som ju blev besannad, kan du njuta av framöver ändå. Det viktiga i det här är ju din insikt om att huset inte är = lycka.

Låt din nya dröm vara att besitta förmågan att ge dig själv kärlek, att du lovar dig själv att se dig själv och älska dig själv så att du kan ge kärlek åt en partner och åt dina barn.

När den drömmen besannas kommer du att kunna njuta fullt ut av ditt hus.

Ha en fantastisk helg trots konstant vårregn.

Kram
Tina.

Boris sa...

Gillar detta inlägg extra mycket.

Tack!