tisdag 11 maj 2010

Oneness


Ta emot och ge. Sträck ut en hand och fånga ett möte. Skapa en enhet av alla känslor, både inom dig och mellan människor. Låt dina givande och mottagande händer vara symbol för ditt öppnande av det inre och ditt hjärta. I möte med din omvärld och dig själv. Se varje möte, varje ny hand, som en del av en blomma, där helheten är det vackra. Tillsammans kan vi skapa skönhet utöver varje enskilda människas kraft och förstånd. Vi hjälper varandra. Vi får varandra att växa. Eftersom vi är unika varelser finns ingen konkurrens. Även om vi gör exakt samma sak, blir resultaten unika för var och en. Det du ger ut är lika komplext som den person du är. Vi behöver inte tävla. Det är en onödig ansträngning som inte leder till något bra. Att hjälpa den som ramlar för att gemensamt nå sitt mål är mer värt att vara ensam vinnare. Varför ska någon vara bättre än någon annan egentligen? Vem vinner på det...i längden?
En början är att se skönheten i ditt liv och den omgivning du befinner dig i. När satt du senast och doftade på ett regnvått vårgräs under en indigoblå himmel, eller lyssnade till vindens sus i talltopparna? Hur många gånger har du stannat bilen för att iaktta en rovfågels jakt på en mus i åkerfälten? Vem kysste du senast och njöt du av den kyssen? Blev du uppfylld av en känsla nyligen, så till den milda grad att du glömde tid och rum?
Att vara deltagande i ditt liv och se vem du är och var du befinner dig är en nödvändighet för din lycka. För vår lycka. För skapandet av mer kärlek i tillvaron. När du älskar någon, finns ingen plats för rädsla. Rädslan är en känsla som grundar sig i osäkerhet och som föder negativa tankar. Dessa förgör istället för föder. Låt dig födas på nytt och lämna förgörandet åt det förflutna, åt det som varit och som nu är gammalt och färdigt.
Lämna plats för nya insikter och kloka tankar.
Tina.

1 kommentar:

Ulla sa...

Läser o läser,,,,underbar blogg,,,